Secretariaat: secretaris@eendracht-winterswijk.nl
Klephoorn: +31-543-522332 (bereikbaar bij activiteiten van de Klephoorn voornamelijk avonden).

SponsorKliks, gratis sponsoren!   Word Lid!

We zijn winnaar en zijn nu Club van het jaar in Winterswijk en Gelderland

Het is gelukt! Met dank aan jullie stemmen (maar liefst 752!) behaalden wij een riante overwinning in de gemeente en de provincie. Wij mogen ons nu een jaar lang ‘club van het jaar’ noemen. In Winterswijk én Gelderland.

En dat is nog niet alles: we zijn ook nog in de race voor de landelijke titel. Op 31 mei presenteert iedere provinciale winnaar, dus ook wij, zich voor een vakjury. Uiteindelijk mogen 4 finalisten zich presteren voor de hoofdjury op 2 juni. In de hoofdjury zitten onder andere Erben Wennemars en Typhoon. Kortom: spannende tijden!

Maar wat een mooie waardering is deze prijs nu al voor onze inzet en veerkracht van het afgelopen jaar. Het winnen van de provincietitel is een erkenning die we niet alleen voor ons zelf willen uitdragen. De titel staat ook voor muziek en theater, onze zusterverenigingen, de waarde en het belang van cultuur voor Winterswijk, de Achterhoek, ons land. En in het bijzonder voor ons welzijn en het mogen aanboren van talenten wat ons leven zoveel mooier maakt!

De prijs is in het leven geroepen door Rabo ClubSupport als waardering en erkenning voor verenigingen. Het is namelijk een uitdagend jaar geweest voor alle sportclubs en cultuurverengingen, ook voor Eendracht.

 

Muziek maak je zelf! cursus start vrijdag 28 mei

Wij starten weer onze cursus “muziek maak je zelf”. Op een leuke en laagdrempelige manier maken basisschoolkinderen kennis met muziek. De kinderen mogen de verschillende instrumenten uit het orkest bespelen en ook leren zij ritmes en het begin van samenspelen.

De cursus is op de vrijdagmiddagen 28 mei, 4, 11, 18 en 25 juni, van 17.45 tot 18.30 uur. Het eindigt met een echt concert op vrijdag 2 juli. Natuurlijk letten wij hierbij op de dan geldende coronamaatregelen.

LET OP want: de eerste 10 kinderen die zich aanmelden krijgen van Eendracht een tegoedbon voor een lekkere koude verrassing!

De lessen worden gehouden in de Klephoorn, Laan van Hilbelink 6-9. Voor de cursus wordt een bijdrage gevraagd van 10 euro per kind. Mochten de kosten (nu, of voor een eventuele muzikale toekomst) een bezwaar zijn vraag dan naar regelingen van de gemeente via de Post 0543 543 960. Aanmelden voor “muziek maak je zelf” kan per email bij Willeke via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk hier voor onze bijdrage aan het Koningsdagconcert 2021

Wij mochten, dit keer op verzoek van gemeente Winterswijk en Vereniging Volksfeest, weer een leuk filmpje maken voor het digitale Koningsdagconcert.
En wat was het dit keer leuk om te doen. Want als er een feestje is moet je zelf de slingers ophangen toch?!
 
We hadden natuurlijk dikke voorpret en kunnen nu nagenieten van onze gekkigheid. Met dank aan het creatieve brein van Ester Esselin en onze geweldige solisten Merle Esselink Maaike Weevers en Gerben Kruisselbrink.
 
Klik hier voor het filmje: https://youtu.be/xgzCPwvNlV8
 
 

We zijn genomineerd voor de Verkiezing Club van het Jaar - stem op ons!

Wij maken met deze nominatie kans op de titel in de gemeente Winterswijk, de provincie Gelderland en misschien wel de landelijke titel. Om in aanmerking te komen voor de titel willen we zoveel mogelijk stemmen verzamelen.

Vanaf 19 april tot 24 mei kan er gestemd worden via de link https://www.clubvanhetjaar.nl/-cultuurclub-winterswijk

Klik hier om te stemmen!

De Gemeentewinnaars worden bepaald op basis van het aantal stemmen. De jury kiest vervolgens per provincie uit de top 5 van gemeentewinnaars (top 5 op basis van het aantal stemmen) de provinciewinnaar. Kortom hoe meer stemmen hoe beter!

Deze prijs is in het leven geroepen door Rabo ClubSupport als waardering en erkenning voor verenigingen. Het is namelijk een uitdagend jaar geweest voor alle sportclubs en cultuurverengingen, ook voor ons. Uiteraard gaan wij niet bij de pakken neer zitten. We hebben het afgelopen jaar van elke mogelijkheid gebruik gemaakt om de hobby levend te houden. Of het nu ging om het spelen van duetten, een serenade of amusement was, niets was te gek. In kleine groepen, buiten, op afstand, en natuurlijk digitaal. Ook hebben we ons zich steeds naar buiten gericht, bijvoorbeeld door het spelen van een mooi stuk als paasgroet, een digitale serenade voor een lintje ontvangend lid, een ode aan de honderdjarige Emmaschool waar onze voorouders uit voortkomen en een alternatief voor het openbaar D-examen.

Verder is de eigen geproduceerde Passion uit 2019 rondom Pasen 2020 aangeboden aan de lokale TV stations. Daarnaast plaatst Eendracht 10-e van de maand opnames van eerdere concerten en uitvoeringen in het kader van het aanstaande jubileum op 10 juli 2021 wanneer de vereniging 85 jaar bestaat.

Ook voor de sociale aspecten is veel creativiteit. Eendracht deed dit met een digitale derde helft, digitale Heel Eendracht Bakt, muziektheorie en diverse een pubquizzen.

Ach, we doen eigenlijk teveel om op te noemen! We hebben veerkracht getoond en dat verdient een mooie opsteker dus stemmen maar!

Rabobank actie spek jouw clubkas - wij doen mee!

Wat fijn! De Rabobank steunt de verenigingen in Aalten en Winterswijk met een nieuwe actie: ‘Open jij een nieuw product bij Rabobank? Dan doneert Rabobank € 25,- aan een vereniging van jouw keuze’. En dan hopen wij natuurlijk dat je voor ons kiest 😉
Dus: open jij bijvoorbeeld een betaalrekening, spaarrekening, beleggersrekening, hypotheek, lening of een bij Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek, denk dan aan ons 🙂